torstai 28. huhtikuuta 2016

Kirjoituspöytä roskalavalta


Kun muutama päivä sitten kävelin yhden roskalavan ohi en arvannut, että siellä makaava huonokuntoinen ja likainen kirjoituspöytä voisi näyttää tältä.


Se nimittäin, mikä meille kotiin raahattiin, oli huonosti maalattu ja ruma ja vielä kaiken lisäksi ällöttävän likainen.


Aloitin projektin kaivamalla kuumailmapuhaltimen esiin. Se onkin sitten näppärä, mutta älyttömän vaarallinen. Paloturvallisuudesta pitää huolehtia tosi tarkkaan tämän kanssa.


Maalin irrotus on kuitenkin sen avulla nopeaa. Maali kuplii irti.


Sen jälkeen se onkin helppo irrottaa ihan kevyesti rapsimalla. Maali irtoaa isoina suikaleina. Rapsimiseen meni varmaankin kymmenisen tuntia jonka jälkeen hioin koko pöydän hiomakoneella.


Se olikin varsinainen aivopieru, sillä tein sen kylpyhuoneessa ja luulen, että hiontapölyä saadaan putsata vielä joulunakin, se nimittäin levisi joka puolelle asuntoon vaikka kylpyhuoneen ovi oli kiinni.


Seuraavaksi tein liimavettä (2 osaa vettä ja 1 osa Erikeeperiä)


Päällystin pöytälevyn takana olevat hyllyt ja takaseinän silkkipaperilla ja serveteillä. Tämä vaatii hermoja. Ensin laitetaan silkkipaperi siihen mihin sen nyt haluaa ja sitten varovasti kastellaan se liimaveteen kastetulla pensselillä. Repeämät eivät haittaa, koska ne saa korjattua laittamalla päälle uuden paperin.


Kun tämä osuus oli valmis, jätin pöydän kuivumaan yön yli.


Aamulla otin pähkinänvärisen antiikkivahan ja vihreän Ikean Behandla-kuultomaalin ja aloitin puupintojen käsittelyn. Vahasin pöydän lähes kokonaan, mutta molemmat sivut maalasin kuultomaalilla puoleen väliin saakka, samoin sen laskeutuvan lipan (en muista millä nimellä sitä kutsutaan :D)


Tässä vaiheessa päätin jatkaa silkkipaperipäällystystä pöytälevyn sivuihin. Kun olin saanut paperit paikoilleen kuivatin ne hiustenkuivaajalla.


Sitten oli vuorossa laatikot; maalaus ja vahaus. Sisäosiin ja pohjiin päätin olla koskematta.


Vielä puuttuivat vetimet. Kokeilin erilaisia ja päädyin rikkinäisestä apteekkarin lipastosta irrotettuihin vetimiin, jotka mielestäni sopivat pöydän tyyliin.


Kun vetimet olivat paikoillaan sipaisin vielä sinne tänne vihreän päälle antiikkivahaa. Puolen tunnin kuluttua kiillotin vahatut kohdat, kannoin pöydän ulos terassille ja vielä lakkasin venelakalla kaikki paperilla päällystetyt kohdat ja kaiken missä oli vihreää, sekä pöytälevyn että se kestää paremmin pyyhkimistä.


Aika totaalinen muodonmuutos, eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti