sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pöytä skeittilaudasta ja vanhasta tuolista


Kesä on tulossa ja pihalla oli iso kasa vanhoja skeittilautoja. Niiden joukossa oli aikansa elänyt, nyt jo aikuisen veljeni lauta, jota en millään ole raaskinut heittää pois. Mietin mitä sillä voisi tehdä ja sain ajatuksen pöydästä. Mistä jalat? 


Yhtäkkiä muistin, että äidilläni oli huonokuntoinen vanha puutuoli, jota ei enää kannattanut korjata. Siispä tuolia hakemaan.


Ihan ensimmäiseksi laitoin tuolin osiin ja sahasin selkänojan irti. Sen jälkeen irrotin skeitistä pyörät.


Sitten kokeilin lautaa tuolin jalkojen päälle. Toistaiseksi kaikki oli hyvin, mutta varsinaisen jalkakehikon teko osoittautui haasteelliseksi. Tein lukuisia laskuvirheitä ja jouduin aloittamaan alusta monta kertaa. Siinä säheltäessäni olin saanut puujalat lohkeamaan ja tehnyt muutaman ylimääräisen reiänkin. Muutaman tunnin kiroilun jälkeen kehikko oli kuitenkin valmis ja ruuvasin laudan siihen kiinni. Sen jälkeen korjasin aiheuttamani tuhot puupakkelilla.


Yön yli kuivuttuaan pakkeli oli valmis hiottavaksi. Hioin koko pöydän päällistä lukuunottamatta. Sen jälkeen oli koristeiden aika. Päätin tehdä formularuudut molempiin sivuihin. Mittasin halutun alueen leveyden ja korkeuden.


Piirsin lyijykynällä puun pintaan ruudukon ja maalasin sitten joka toisen ruudun mustalla akryylilla.


Kun ruudukot olivat valmiit, oli aika ottaa taas esiin antiikkivaha ja teräsvilla.


Levitin vahaa ohuen kerroksen pöydän pintaan, mutta jätin taas päällisen ilman. Puolen tunnin jälkeen kiillotin vahan pehmeällä räsyllä.


Lopuksi vielä paksu kerros venelakkaa sekä ruutuihin, että päälliseen, niin veljen kirjoitukset pysyvät tallessa jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti