keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kaikenlaista roinaa...


Jännä miten niitä pikkuprojekteja kertyykin...ja sitä tavaraa mitä ajattelee joskus tarvitsevansa.

Shakkinappulanaulakko
Pussillinen puisia shakkinappuloita ihmisellä joka ei osaa shakin alkeitakaan? En yhtään muista mitä mun mielessäni liikkui sillä hetkellä kun nappasin nappulat mukaani ja vein kotiin, että oliko mulla siinä joku ajatuskin olemassa? Todennäköisesti ei, kunhan ahnehdin. 

Varmaan lähemmäs vuoden ne oli unohdettuna tuolla askartelukaapin perukoilla ja sitten jostain sattui käsiin jätelautaa. Sahasin ja hioin laudasta pätkän ja asettelin nappuloita sen päälle. Hieno tulee. Vahasin ja kiillotin laudan. Mittasin tarkkaan porattavien ruuvinreikien etäisyydet, että nappulat ovat laudan keskellä ja toisiinsa nähden tasaisin välein. Ruuvasin nappulat kiinni. 

Ja mitäs sitten? No sitten opin, ettei matemaattisesti keskellä välttämättä ole visuaalisesti keskellä. Nappulat irti ja uudestaan alusta. Nyt ne ovat matemaattisesti päin prinkkalaa, mutta visuaalisesti oikein. Ihan jees naulakko vaikka en shakkia pelaakaan.


Kaljakorista yöpöydäksi
Sain kaverilta vanerisen kaljakorin. Valitettavasti tyhjän. Aika pitkään se oli kaapissa erilaisten pikkukamojen hautausmaana kunnes käsiin sattui mustat puiset jalat. Ruuvasin ne kiinni koriin, kuorrutin koko komeuden antiikkivahalla ja viimeisenä kiillotin pinnan. Aikaa kului kaikkiaan ehkä tunti ja lopputulos on tässä.

 
Rumpupöytä
Kirpparilla oli myynnissä rikkinäinen djemberumpu ja kotona mulla oli rikkinäinen musta kukkapöytä. Poistin rummusta rikkinäisen päälliosan ja liimasin tilalle kukkapöydästä irrotetun tason. Lopuksi vähän mustaa maalia  -rumpupöytä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti