tiistai 19. tammikuuta 2016

Toisen romu on toisen aarre



Kaveri tuli käymään ja toi tällaisen, että tee mulle tästä jotain. Hautasin mokoman romun pitkäksi aikaa ensin makuuhuoneeseen ja sitten saunaan. Meni kuukausi ja toinenkin inspiraatiota odotellessa. Sitten päätin ruveta hommiin.


Ensin kannen lohkeama liimaukseen, sitten laatikot pois ja niistä vasaralla huonoimmat vetimet irti. Maaleja en jaksanut ruveta rapsimaan joten annoin niiden jäädä ja pelkästään hioin pinnan.

Vuorossa oli rungon maalaus. Käytin siihen turkoosia Ikean Behandla-kuultomaalia. Sen kuivuessa otin käsittelyyn laatikot. Niiden sisäosat maalasin Behandlan antiikkiruskean sävyllä. Laatikoiden etulevyt ja ulkosivut maalasin erivärisillä akryyleilla ja yhden samalla turkoosilla kuin rungonkin.


Akryylit kuivuvat nopeasti joten pääsin koristelemaan laatikot. Aina ensin valitsin mielestäni laatikon väriin parhaiten sopivan vetimen ja vasta sen jälkeen otin pikkutavarakipponi etsiäkseni juuri siihen laatikkoon sopivat koristeet.


Ylimpään laatikkoon laitoin kaakelitarrasta leikellyt kulmapalat. Sininen laatikko sai koristeikseen vanhat metalliset korvakorut ja pari puuhelmeä peittämään korujen lukkojen jättämää aukkoa. Vihreään laatikkoon käytin palasen rikkimenneen kynttilälyhdyn lasissa ollutta keramiikkakoristetta.


Turkoosiin laatikkoon liimasin kirpparilta löytämäni pienet lasimaalaukset.


Ruskean laatikon kuviointi syntyi painamalla maalattuun pintaan kultaiseen akryyliin kasteltua pitsiä. Sekä ruskeassa, että punaisessa laatikossa on koristeena pienet valokuvakehykset jotka vain liimasin paikoilleen. Punaisen laatikon kehyksen sisältä on punainen akryylimaali hinkattu pois.

Kun koristeet olivat paikoillaan vahasin tumman tammen värisellä antiikkivahalla laatikoston kannen. Sen jälkeen kuivalla pensselillä sudin kultaista akryyliä sinnetänne. Laatikoston rungon turkoosi oli mielestäni liian kirkas joten sotkin mukaan tummansinistä akryylia. Sitten vanhensin koko laatikoston levittämällä antiikkivahaa summittain ympäriinsä.


Viimeiseksi vielä kerros venelakkaa ja romu oli valmis lähtemään takaisin kotiinsa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti