maanantai 18. tammikuuta 2016

Uusi televisiotaso


Marraskuussa tuli akuutti tarve uudelle televisiotasolle. Mietin jo että marssisin huonekaluliikkeeseen ja ostaisin, mutta onnekseni taloomme muutti uusia asukkaita, jotka olivat hylänneet mäntyisen kaapin kierrätyshuoneeseen.

Kaappi oli heikossa hapessa. Ylälaatikko puuttui, oli tarraa ja muuta. Päätin kokeilla mitä saisin romusta aikaiseksi.

Ihan ensin irrotin ovet. Puuttuva laatikko aiheutti päänvaivaa kunnes muistin, että olin säästänyt kaikki osat yhdestä isosta mäntypuisesta laatikostosta ja siinä oli ollut myös koristelista. Kaivoin listan esiin ja mallasin sitä kaappiin. Korkeus oli hyvä, mutta pituus yli tuplasti sen mitä tarvitsin. Päädyin mittaamaan ja sahaamaan koristelistan molemmista päistä palat. Nämä reunapalat kiinnitin kulmaraudoilla kaappiin. Palojen yhdistymiskohtaan jäi tietenkin rako ja selvä sahausjälki. Paklasin ne piiloon.

Sillä aikaa kun pakkeli kuivui, hioin kaapin. Yksi tarra ei lähtenyt millään, joten annoin olla. Kun kaappi oli hiottu, maalasin sivut turkoosilla kuultomaalilla. Lisäsin turkoosia myös oven peilien reunoihin. Kun pakkeli oli kuivunut, pääsin hiomaan ja maalaamaan myös koristelistan. 

Seuraavaksi vahaus. Vahasin kaapin kauttaaltaan antiikkivahalla, myös ne kohdat jotka olin aiemmin maalannut kuultomaalilla punaiseksi ja turkoosiksi. Vahan kuivuttua kiillotin sen, ruuvasin ovet paikoilleen ja tein niille uudet stopparit sisäpuolelle. Puuttuvan laatikon tilalle tuli nyt hylly dvd-laitetta varten. Sanoisin, että varsin onnistunut muutaman tunnin projekti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti