tiistai 19. tammikuuta 2016

Kontaktimuovista leikeltyä


Tämän idean bongasin jostain lehdestä. Kaakeleiden uusimisen ei aina tarvitse olla kallista. 

Vuosia sitten kun muutettiin tähän asuntoon mä innostoin kontaktimuovista.
Oltiin jo tuhlattu kaikki omat ja vieraat kylppärin ja pikkuvessan kaakelilattioihin ja seinien valkoiset kaakelit tuntuivat tylsältä, samoin keittiön välitilan valkoinen.

Marssin sitten Tarjoustaloon ja ostin rullakaupalla mustaa mattapintaista kontaktimuovia. Leikkuulaudan päällä leikkelin muovista oikean kokoisia neliöitä ja liimailin paikoilleen. Ensin keittiön välitila. 


Sitten pikkuvessa. Ja sitten karkasi taas mopo käsistä ja tein samalla systeemillä koko kylppärin lattiasta kattoon.


Myöhemmin lisäsin muutaman Suomalaisesta Kirjakaupasta löytämäni kaakelitarran. Yllättävän hyvin muovit ovat kestäneet jo 8 vuotta vaikka kylppärissäkin niitä on pesty ja harjattu miljoonasti. 

Toinen asia mitä olen tehnyt kontaktimuovista on seinäboordi. Yritin nimittäin etsiä olohuoneeseen afrikkalaistyylistä boordia, mutta en löytänyt mitään, mikä olisi ollut lähellekään sitä mitä olin ajatellut. Päätin tehdä sen itse. 


Ensin leikkasin muovista n. 30 cm suikaleita siinä leveydessä jonka boordiin halusin. Piirsin kuvion suikaleiden muovin suojapaperiin ja leikkasin sen sitten mattoveitsellä. Laitoin leikatun palan vielä leikkaamattoman päälle ja kopioin leikattujen kohtien mukaisesti kuvion uuteen palaan. Tätä jatkui tuntikausia. Tosi hidasta hommaa. Vasta kun paloja oli iso pino aloitin liimaamisen seinään. Järkyttävän kova homma kaikkiaan, mutta nämäkin ovat kestäneet seinällä jo sen kahdeksan vuotta. Seinät on maalattukin tässä välissä jo useampaan kertaan, mutta boordeja ei ole tarvinnut koskaan poistaa. Olen vaan rajaajalla vetänyt uuden maalipinnan boordin alle ja jos jotain onkin siihen osunut, on maaliroiskeet olleet helppo putsata muovipinnalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti