torstai 14. tammikuuta 2016

Maalipurkkien uusiokäyttö


Sain kaverilta 12 tyhjää isoa maalipurkkia. Alunperin ajatus oli rakentaa niistä säilytysjärjestelmä kengille, mutta tonkat olivat niin valtavan suuria, korkeudeltaan 36 cm, että ajatuksesta oli luovuttava. 

Päätin tehdä niistä roskiksia. Taas iski laiskuus, enkä viitsinyt putsata kuivuneita maalijämiä ja -valumia pois, vaan tein päällystykset niiden päälle. 


Ensin maalasin metallimaalilla ne osat joiden tiesin jäävän näkyviin. Sisustan krakeloitu pinta syntyi onnekkaan vahingon kautta maalattuani mustalla vesiliukoisella akryylilla puolikuivan metallimaalin päälle. Tätä kikkaa toisiaan hylkivillä maaleilla olen käyttänyt myöhemminkin. Älä hermostu, jos mitään ei näytä heti tapahtuvan; vesiliukoinen päällysväri vetäytyy hiljalleen ja se vie oman aikansa.


Maalien kuivuttua aloitin varsinaisen päällystämisen. Käytin mm. revittyjä kirjan sivuja, Aku Ankkoja, tapettia, maalattuja jäätelötikkuja, skräppäyspapereita, servettejä ja lasten hylkäämiä askartelupapereita. Osan liimasin, osan kiinnitin tapettiliisterillä.


Kun päälliset olivat kuivat, lakkasin vielä ämpärit parilla kerroksella venelakkaa, että kestävät pyyhintää ja kosteutta. Lopputulos oli aika värikäs.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti