tiistai 17. toukokuuta 2016

Lamppu uusiksi Näprä-tuotteilla


Sain Kierrätyskeskukselta haasteen tehdä Näprä-tuotteilla jotain kivaa. Käydessäni tutustumassa Kierrätyskeskuksen kulissien taakse https://himohamsterintuunauspaivakirjat.blogspot.fi/2016/05/kierratyskeskuksen-kulissien-takana.html?m=1 , sain mukaani Näprä-tuotepaketin josta haaste oli toteutettava.


Kaikki Kädentaitopalvelu Näprän tuotteet ovat tietenkin kierrätettyjä ja tuotevalikoima on käsittämättömän laaja. Olen löytänyt Näprä-osastoilta tuunauksiini vaikka mitä kivaa puupalikoista vanhojen kirjojen kansiin. Tällä kertaa kuitenkin haaste oli todellinen, sillä en osaa ommella ja oma haastepakettini sisälsi kankaita, nappeja ja virkattuja mitälie paloja. Aika kaukana siis siitä mitä yleensä teen.

 
Ensin ajattelin tuunata valokuvakehyksen, mutta sitten vastaan tuli tällainen rikkinäinen lattiavalaisin.


Ihan ensin revin siitä huonon kankaan pois ja sitten leikkasin saksilla rikkinäiset rottingit. Jäljellä oli pelkkä ranka.


Seuraavaksi leikkasin kankaista suikaleita jotka ompelin kiinni rankaan ja lopulta myös toisiinsa.


Hidasta ja puuduttavaa hommaa. Vaikeinta oli suikaleiden ompelu jäljelle jääneisiin koristerottinkeihin.


Monen työntäyteisen tunnin jälkeen kaikki kangassuikaleet olivat paikoillaan.


Jotta lamppu varmasti kestäisi käytössä, piti kankaat vielä vahvistaa ja kovettaa. Päätin lisätä varjostimeen pohjakankaan. Nyt meni työjärjestys täysin päin seiniä, sillä olisi ollut helpompaa tehdä ensin pohja ja sitten päällinen, mutta kuten sanottu, ompelu ei ole minun juttuni.


Leikkasin kaapissa olleesta huivista jokaiseen lampun sisäsivuun sopivat suikaleet ja kiinnitin ne ensin liimavedellä (1 osa Erikeeperiä ja 2 osaa vettä) ja sen jälkeen sudin vielä pintaan tapettiliisteriä. Liisteröin myös lampun ulkopuolen kankaat. Sitten jätin varjostimen kuivumaan. Kuivuttuaan kangas odotetusti kovettui.


Seuraavaksi oli koristeiden vuoro. Yhdelle sivulle liimasin Näprä-paketista löytämäni virkatut palat.


Seuraavaksi liimasin nappeja sinne tänne.


Lopuksi vielä se lamppu sisään. Onneksi olin ottanut rikkoutuneista lampuista johdot talteen.


Lamppu oli valmis, eikä mielestäni yhtään pöllömpi.


2 kommenttia: