torstai 14. heinäkuuta 2016

Keittiön tuolien pikatuunaus


Kuten varmasti tiedätte, huonekalut maksavat aika lailla, joten joskus uuden ostamisen sijaan saattaa olla järkevämpää tuunata ja korjata vanhaa. Laadukkaita huonekaluja pystyy käsittelemään lähes loputtomasti, joten laatuun kannattaa ehdottomasti panostaa silloin kun ostaa uutta.


Sisareni oli jo miettinyt uusien keittiön tuolien ostoa, mutta koska vanhat olivat yhtä lukuunottamatta rakenteellisesti kunnossa, päätimme kokeilla tuunausta.
Otimme koekappaleeksi rikkinäisen tuolin, jota oli jo liimailtu ja ruuvattu.


Olin saanut uudelta yhteistyökumppaniltani Lanternan Iskulta http://uusi.isku.fi/ muutaman nahkaisen tuolin istuinosan joita kokeilimme, mutta sellaisenaan ne olivat aivan liian pienet. Hetken mietittyämme päätimme kokeilla irroittaa nahkaisen päällisen istuimista. Sisareni hyppi riemusta saatuaan tehtäväkseen niittien irroituksen. Todella hidasta hommaa.


Se idea kuitenkin toimi ja niittasin nahkapäällisen vanhan tuolin istuimeen.


Jottei tuoleja tarvitsisi maalata, päätin kokeilla jos saisin juuttinarusta tuoleihin yksityiskohdat, jotka paitsi näyttäisivät kivalta, myös peittäisivät rikkinäisen tuolin rumat ruuvaukset. Kieritin narua selkänojan alaosan ympäri ja lopuksi solmin sen tiukasti paikoilleen niin, että solmukohta jäi istuimen ja puun väliin piiloon.


Ei yhtään hassumpi lopputulos ollakseen näinkin yksinkertainen tehdä.

Suuret kiitokset Lanternan Iskulle, tämä ei olisi ollut mahdollista ilman laadukasta istuinmateriaalia, joka kesti vähän rajumpaakin käsittelyämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti