perjantai 5. elokuuta 2016

Rottinkiseen parvekepöytään mosaiikkipinta


Jotkut ideat ovat sellaisia, että niitä on pakko kokeilla, vaikka niiden toimivuutta voi vain arvailla. Sellainen oli tämä pöytä.

Olin saanut Iskusta rottinkisen parvekepöydän jonka lasikansi oli mennyt rikki ja jalat hieman vääntyneet.


Ihan ensin suoristin jalat ja ruuvasin pöytälevyn paikoilleen. Kumiset lasikannen pidikkeet irtosivat helposti saksilla.


Olin säästänyt joskus lavalta löytämiäni kaakeleita jo jonkin aikaa kaapissa ja ajattelin kokeilla tehdä niistä pöytään uuden kannen.


Ensin liimasin mustia lasimosaiikkipaloja  kannen reunaan.


Loput palat liimasin ympyröiksi sinne tänne. Tässä vaiheessa olisi jo pitänyt tajuta ottaa aikalisä. Rottinkipinta ei nimittäin ole tasainen ja palojen liimaaminen siihen niin, että ne pysyvät suorassa on lähes mahdotonta.


No, tyhmyydestä sakotetaan. Seuraavaksi hakkasin vasaralla rikki kaikki muut kaakelit ja jatkoin hommia.


Siinä vaiheessa kun kaikki kaakelipalat olivat pöydän pinnassa, eivätkä edes suorassa, olin onnistunut liimaamaan housut kiinni jalkoihini. Liima nimittäin valui rottingin väleistä suoraan syliini.


Seuraavaksi sekoitin harmaan kaakelimassan.


Levitin sen paksuksi kerrokseksi mosaiikin päälle ja jätin kuivumaan yön yli.


Aamulla putsasin märällä sienellä ylimääräiset pois ja jätin taas pöydän kuivumaan.


Kuivumisen ja kiillotuksen jälkeen lopputulos oli tämä. Ihan kiva, mutta ei todellakaan tasainen eikä minulla ole rehellisesti sanottuna minkäänlaista käsitystä tämän kestävyydestä. Se jää nähtäväksi...

Tämä projekti on toteutettu yhteistyössä Iskun kanssa http://uusi.isku.fi/ , josta olen saanut lahjoituksena pöydän rungon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti