tiistai 4. lokakuuta 2016

Retronojatuolin kunnostusprojekti


Joskus asiat eivät suju vaikka mitä tekisi. Nastat vääntyy, kangas ei riitä tai se on laitettu väärin ja pitää repiä irti - useasti. Niin kävi tämän nojatuolin kanssa.


Sain Vuosaaren musiikkikoulusta tällaisen rikkinäisen retrotuolin.


Laitoin ensin tuolin osiin. Jo tässä vaiheessa olisi pitänyt arvata, että tästä tulee tuhannen kirosanan projekti. Ruuvit olivat nimittäin ruostuneet kiinni.


Hioin kolhiintuneet mustat metalliosat ja maalasin ne kolmeen kertaan kultamaalilla.


Maalin kuivuessa revin irti rikkinäisen verhoilun. Tämäkään ei sujunut kuin elokuvissa.


Sitten kaivoin kaapista loput Lanternan Iskusta saamani kangasmallipalat ja aloitin ompelun.


Ensin paloja yhteen ja mallaus istuinosaan. Nyt olinkin vaikean edessä.


En ole koskaan muotoon ommellut mitään, ylipäänsä ompelu ei ole minun juttuni. Olen sen opetellut tässä verhoilukokeilujen lomassa enkä varmasti osaa mitään. Nyt piti saada istuimeen muoto ja lisätä tilkkutäkkiosaan reunat. Ensin leikkasin jo ompelemani tilkkutäkin oikeaan malliin ja sitten siihen kangassuikale kiinni. Onnistuin! Hetkellisesti olin varsin ylpeä itsestäni.


Niittasin kankaan paikoilleen ja ruuvasin istuimen runkoon.


Seuraavaksi selkänoja. Nyt alkoivat vaikeudet. Kankaan ompelu oli huomattavasti helpompaa kuin sen paikalleen laittaminen. Revin sen irti monta kertaa. Jostain syystä en millään saanut kangasta suoraan. Monta tuntia kiroilua niittausta ja naulausta. Tästä vaiheesta ei ole kuvia sillä ymmärrettävästi oli hermot hivenen kireällä.


Lopputulos ei ehkä ole kaikkien sääntöjen mukaan toteutettu, mutta ihan välttävä.


Tämä projekti on toteutettu yhteistyössä Lanternan Iskun kanssa https://www.isku.fi/, josta sain verhoilussa käytetyt kankaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti