keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Ihan tavallinen ruokapöytä



Onhan se jonkun mielestä varmasti ihan kiva se tavallinen ruokapöytä. Mä kuitenkin pidän kaikesta epätavallisesta.


Tällainen valkoinen puu/kalustelevy-pöytä parkkeerattiin hetkeksi olohuoneeseen. En keksinyt yhden ainoaa ideaa miten siitä muka saisi tehtyä yhtään mitään. Pöydät ylipäänsä ovat mielestäni hankalampia kuin vaikka lipastot, tai ainakin ruokapöydät.


Ilman mitään sen suurempaa ajatusta päätin ruveta hommiin. Ensin leikkelin puisesta pöytätabletista taas koristekehykset ja liimasin ne kiinni.


Sen jälkeen otin ison pinon jäätelötikkuja jotka puolitin saksilla ja liimasin kiinni pöydän reunoihin.


Jalat näyttivät tylsiltä, joten jatkoin jäätelötikkuteemalla ja liimasin niiden väleihin vielä muovisia lasten pelinappuloita. Jätin liimaukset yöksi kuivumaan.


Aamulla päätin, että pöydän kannesta tulee ruudullinen. Ensin mittasin ja piirsin ruudut lyijykynällä ja sen jälkeen töpöttelin epätasaisesti mustalla akryylilla joka toisen ruudun ja jätin maalin kuivumaan.

Seuraavaksi pöydän reunat ja jalat. En mitenkään miettinyt värejä sen kummemmin, vaan käytin loppuun niitä akryyleja joita kaapissa oli avattuina etteivät kuivu ja mene hukkaan. Kun reunat ja jalat olivat valmiit siistin vielä valkoisella akryylilla ne osat pöydästä, joiden oli tarkoitus jäädä valkoisiksi.


Seuraavaksi otin kultamaalin jota sudin sinne tänne ja myös jalkoihin ja niiden koristeisiin.

Kultamaalin kuivuttua oli aika vanhentaa pöytä levittämällä sen pintaan Liberonin tumman tammen väristä antiikkivahaa. Annoin vahan vaikuttaa reilun puoli tuntia, jonka jälkeen kiillotin sen ja levitin pöydän pintaan vielä kerroksen venelakkaa. Tavallisesta oli tullut muutamassa tunnissa epätavallinen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti