torstai 25. helmikuuta 2016

Maustehylly muuttui hajuvesihyllyksi



Olin leikkauksessa ja sen takia lääkäri kielsi minulta kuukaudeksi kaikki raskaammat työt. Viikon ehdin maata sängyn pohjalla kun jo alkoi sormia kuumottaa. Se, että en saa imuroida, ei haittaa pätkääkään, mutta näpertely, huh! 

Ei raskasta, eli ei huonekaluja, hiomista, nostelua tai kumartelua. Mitä sitten? Jotain kevyttä mitä voi tehdä paikallaan seisten? Muistin saaneeni serkultani maustehyllyn.


En ollut vielä sen suuremmin sitä ehtinyt miettiä, mutta nyt yritin keksiä edes jonkun järkevän ajatuksen. Maustehylly oli maalattu huonosti ja siinä oli maalivalumia. Hiominen ei kuitenkaan tullut kysymykseen. 


Koska en saanut hioa hyllyä, päätin päällystää sen. Ensin mietin servettejä, mutta niitä ei ollut. Sitten muistin, että olin ostanut jostain syystä kirpputorilta kasan kiiltokuvia. Syntyisikö niistä jotain? Kaivoin kiiltokuvat, pensselin ja tapettiliisterin ja päätin kokeilla.


Alkuperäinen ajatus oli liisteröidä "rumat" kiiltokuvat alimmaisiksi ja tehdä päällimmäinen kerros vaaleanpunaisista kimalleruusuista, prinsessoista ja muusta söpöstä, mutta kiiltokuvat loppuivatkin kesken. Taas piti improvisoida.


Hetken mietittyäni keksin, että jos sudin pintaan kuivalla pensselillä valkoista akryylia, saattaisin saada rumat kiiltokuvat piiloon. 


Nyt alkoi jo näyttää paremmalta, mutta en vieläkään ollut täysin tyytyväinen. Halusin pinnasta vanhemman näköisen.


Sen toteutin levittämällä ilman pensseliä ja kumihanskat kädessä hyllyn pintaan vuoron perään antiikkivahaa ja valkoista akryylia.


Kun olin tyytyväinen hyllyn pinnan sävyyn, oli aika miettiä koristeita. Tällä kertaa päädyin vanhoihin metallinappeihin ja rikkinäisiin korvakoruihin.


Naputin vasaralla nappien pohjat tasaisiksi ja liimasin ne kiinni hyllyyn. Sen jälkeen irrotin korvakorujen kaikki osat ja mallailin niitä hyllyn sivuihin.


Kun olin saanut kaikki koristeet liimattua, lakkasin hyllyn kertaalleen venelakalla. Sen kuivuttua päätin vielä ruuvata pari koukkua koruja varten ja maustehylly oli valmis uuteen elämäänsä hajuvesihyllynä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti