keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Keittiöön naulakko laudan pätkästä ja vanhoista kapustoista



Mulla menee aina niiiiiin yli kun innostun jostain. Kun innostuin maalaamaan kukkia, maalasin niitä joka paikkaan ja siis todellakin joka paikkaan; tuli tuolia, sermiä ja vaikka mitä ja lopulta maalasin pikkuvessan seinätkin lattiasta kattoon täyteen valtavia erivärisiä kukkia. Yli on siis yli, ihan oikeasti yli. Ja nyt mulla menee yli näiden naulakoiden kanssa. Muutamassa päivässä kolme naulakkoa hipoo jo terveen järjen rajoja.

Kun ostin aiempia lusikkanaulakkoja varten aterimia kirpputorilta, nappasin mukaani myös kasan puisia kapustimia, tai paistolastoja mitä lie. Eilen sitten hullunkiilto silmissä päätin niistäkin tehdä naulakon.


Ensin kokeilin laudan pätkälle voiveitsiä. Kyllä tämä saattaa toimia. 


Sen jälkeen aloitin laudan käsittelyn. Levitin pintaan ohuen kerroksen mahongin väristä petsiä. Se kuivuu älyttömän nopeasti, mutta haju on karmea. 

Sitten kokeilin lautaan koristeeksi ohuita puulistoja, jotka olin jo aiemmin irrottanut Kierrätyskeskuksesta löytämistäni puutableteista. Tämä ajatus vaikutti lupaavalta.


Leikkasin kulmaliitokset puulistoihin ihan saksilla ja liimasin sitten ne paikoilleen. Tässä vaiheessa totesin, että punaisen sävy oli liian haalea, joten piristin sitä akryylivärillä. Nyt sininen väri pisti silmään. Sain ajatuksen maalata pohjasta sekä pilkullisen että raidallisen valkoisella akryylilla. Ensin koriste ja sitten sen sisäpuolelle palloja...suunnitelma alkoi elää siinä tehdessä. Maalasin voiveitset punaisiksi vain todetakseni ettei idea sittenkään toimi. Kokeilin pohjan päälle puisia lastoja, haarukoita ja lusikoita.


Löydettyäni sopivan yhdistelmän levitin sekä pohjaan, että kapustoihin antiikkivahaa.


Kaikki näytti ihan lupaavalta...kunnes oli aika ruuvata kapustat kiinni pohjaan. Tottakai mä tiesin, että ensin niihin pitää porata reiät ja vasta sitten ruuvata ne kiinni, mutta koska musta on ilmeisen hauskaa kun asiat menee pieleen, niin jätin sen porausvaiheen välistä. Sehän kostautui heti, yksi lusikoista halkesi keskeltä kauniisti kahtia. Valtava määrä kirosanoja ja uutta lusikkaa valitsemaan.


No nyt sitten sentään älysin porata ne reiät ja ruuvaus onnistui ilman ongelmia. Vielä ohut venelakkakerros ja keittiönaulakko oli valmis.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti