sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Afrikkalaistyylinen keittiöjakkara


Monesti mulle käy niin, että innostun uusista jutuista, mutta kotona jo olemassa olevat ja kunnostusta kaipaavat tavarat jäävät huomiotta. Tänään päätin hoitaa yhden niistä pois päiväjärjestyksestä.


Mulla oli tämmöinen kamalan ruma keittiöjakkara. Olin vuosia sitten maalannut pinnan, mutta se oli jo aikansa elänyt. Piilottelin sitä milloin missäkin ja mietin, että olispa kiva jos sitä kehtaisi vaikka jopa pitää esilläkin. Se vaan jäi ja jäi. 

Tänään mulla ei sitten ollut mitään kummempaa tekemistä ja jakkara osui silmiin. Muistin joskus katsoneeni tuunausohjelmaa, jossa Anu Harkki päällysti samanlaisen jakkaran kangassuikaleilla. 

Ihan ensin piti kuitenkin ruuvata astintasot irti.


Sen jälkeen kaivoin kaapista pussin, jossa olin säilyttänyt kaiken maailman kangaspaloja tulevia tuunailuja varten.


Löysin sieltä rikkinäisen marokkolaisen Poufin ja päätin kokeilla mitä siitä saisi aikaiseksi.


Leikkasin lattiatyynystä ehjät osat ja levitin paksun kerroksen liimaa tason päälle. 


Sen jälkeen niittäsin nahkapalat puuhun.


 Kahteen pienempään tasoon jäi rumat liitoskohdat ja mietin miten saisin ne piiloon.


Muistin ostaneeni juuri vähän aikaa sitten Suomalaisesta Kirjakaupasta kankaisia ornamenttiliuskoja ja päätin kokeilla miten ne sopivat. Toisen liimasin ja kaksi muuta liisteröin. Liisteröinti oli huomattavasti parempi vaihtoehto.


Taas kangaspussille. Tällä kertaa valitsin mielestäni juuri tähän sopivat kankaat ja revin ne ohuiksi suikaleiksi.


Tein vesi-liimasekoituksen (1 osa Erikeeperiä, 2 osaa vettä) ja aloitin kangassuikaleiden kierittämisen metallijalkojen ympäri. Ensin yritin kastella kankaat pensselillä, mutta lopulta keksin upottaa suikaleet liimaveteen ja puristaa kuivaksi. Sotkuista, mutta helpompaa kuin pensselillä.


Kun jalat olivat valmiit, oli jäljellä ohuet metalliset tukiraudat jalkojen välissä.


Olin kyllästynyt liimavedellä sotkemiseen, joten päätin käyttää tähän juuttinarua. Kieritin narun tiukasti ohuen putken ympärille. Tähän ei tarvitse edes liimaa vaan naru pysyy paikallaan jos se vaan on tarpeeksi tiukalle kieritetty.


Nyt oli kaikki metalliosat piilossa. Oli aika ruuvata tasot paikoilleen.


Nyt alkoi jo näyttää joltain. Tosin ylimmän tason kamelin kuva oli väärinpäin, sille ei voinut enää mitään. Nyt oli jännää, sillä jakkara piti vielä lakata kauttaaltaan, enkä ollut yhtään varma miten venelakka käy nahan päälle. Sekin on nyt selvinnyt; käy muuten ihan hyvin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti