tiistai 12. tammikuuta 2016

Rikkinäisestä peilistä 7 vuoden epäonni...vai pöytä?


Käveltiin toissakeväänä miehen ja lasten kanssa kohti kauppakeskusta kun taas tapani mukaan bongasin roskalavan. Pitihän se käydä katsomassa. Miestä hävetti kun vaimo sukelsi jätteiden sekaan hullunkiilto silmissä. Totesi menevänsä edeltä lasten kanssa kauppaan ja että nähtäisiin sitten siellä S-marketissa. Minä tietenkin, että "Jeejee ja heippa". Ei mies osannut arvata, että tulen sitten ruokakauppaan rikkinäisen pöydän kanssa. Taas sitä hävetti, mokoma hullu nainen.

Pöydän tammiviilupinta oli järkyttävässä kunnossa. Sille ei voinut tehdä mitään joten päätin rikkoa muutaman palapeilin ja tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni peilimosaiikkia. Ensin peilit uunipellille muovipussin ja pyyhkeen sisään ja vasaralla rikki. Liian isoiksi jääneet palat leikkelin oikeaan kokoon mosaiikkipihdeillä. Aloitin peilipalojen liimauksen ihan Erikeeperillä keskeltä ja etenin hitaasti reunoihin päin. Pyöreä muoto tuli rikkinäisen viilutuksen reunoista. Tämä vaihe kesti noin viikon koska palat olivat hyvin pieniä.


Liiman kuivuttua levitin peilien päälle kaakelimassan. Massa oli kuiva vuorokaudessa ja pääsin vahaamaan jäljelle jääneen hiotun viilupinnan valkoisella huonekaluvahalla. Lopputulos oli ihan mukiinmenevä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti