maanantai 18. tammikuuta 2016

Metallijalka ja puuhylly


Jos ei muuten kärsi migreenistä, onnistuu sen hankkiminen saamalla pähkähullun idean jonka toteutukseen menee sekä ikä, että terveys.

Olin jo jonkin aikaa varastoinut löytämääni metallista jalkaa tietämättä mitä siitä tekisin. Tehdessäni televisiotasoa löysin muiden rikkinäisen laatikoston osien joukosta palan mäntylevyä. Siitä se lähti, migreeni.

Ensin sahasin mäntylevyn oikeaan kokoon. Ensimmäinen harmaa hius tuli kun yritin kiinnittää sitä jalkaan. En ollut huomannut, että jalan yläosa ei ollut tasainen; toinen puoli oli korkeammalla kuin toinen. Eli saadakseni levyn suoraan, piti toista puolta korottaa. Huh! Kokeilin vaikka mitä. Paras ratkaisu oli porata reiät kahden puisen vetimen läpi ja ruuvata koko helahoito kiinni jalkaan.


Levy oli nyt kiinni jalassa, mutta pelkkä puupinta oli aika tylsä. Pöytä jäi moneksi päiväksi nurkkaan odottamaan.


Sitten sain kuningasajatuksen; mä tietenkin kaiverran pöydän! Ihan kiva, paitsi etten tiennyt miten hidasta kaivertaminen on.


Reilun viikon ja yli kolmenkymmenen työtunnin jälkeen kaiverrusvaihe oli valmis. Sen jälkeen ylimääräiset reunat pistosahalla pois.


Reunat sellaisenaan sahattuna näyttivät älyttömän tylsiltä, joten leikkelin saksilla jäätelötikuista pyöreät päät ja liimasin ne reunoihin.


Liiman kuivuttua levitin pintaan tummaa huonekalupetsiä ja kullanväristä akryylia.


Lopuksi vielä venelakka päälle ja migreenipöytä oli valmis lähtemään uuteen kotiin.



2 kommenttia: