tiistai 26. tammikuuta 2016

Vessajuttu



Tämä projekti on vaatinut valmistuakseen vuosien luomistyön, satoja suihkuja ja lukemattomia istuntoja. Lopputulos on viimeisen päälle hiottu ja varsin pehmeä istuskella.


Ihan aluksi meillä oli tällainen Ikean puinen istuin (kuva lainattu Ikean sivuilta). Se oli tietty hirmu nätti ja siksi sen ostinkin, mutta koska asioiden loppuun saakka ajattelu ei ole mun paras puoleni, jätin täysin huomiotta sen tosiasian, että kukaan järkevä ihminen ei laita puista istuinta suihkun viereen.

Kaikki oli siihen saakka ihan hyvin kunnes tuli se päivä, että piti varoa saavansa tikun takamukseensa vessassa käydessään. Lapsiperheessä ei kaivata yhtään ylimääräistä tikkua, joten irrotin istuimen, hioin ja maalasin sen kirkkaan punaisella huonekalumaalilla. Itseasiassa innostuin punaisesta niin, että sudin sillä kaikkea mitä nyt mieleen tuli mm. pari tuolia.

Taas kului aikaa. En ollut ajatellut sitäkään, ettei huonekalumaali kestä jatkuvaa suihkuttelua. Se rupesi tietenkin lohkeilemaan ja taas piti pelätä pyllyjen puolesta.

Päätin kokeilla josko vielä kerran saisin mokoman pelastettua. En edes vaivautunut irrottamaan istuinta vaan pesin sen ja aloitin hiomaan punaista maalia pois mahdollisimman karkealla paperilla. Ja kas, hetken aikaa hiottuani istuin alkoi näyttää aika rockilta. Päätin jättää osan punaisesta paikoilleen. Jatkoin hiomista karkealla kunnes olin tyytyväinen punaisen määrään. Sitten vaihdoin hienompaan paperiin jotta istuimesta tulisi pehmeä. Vahingosta vihdoinkin viisastuneena laitoin päälle vielä kolme kerrosta venelakkaa. Nyt se kestää myös sitä vettä.

Tämän kaiken voi tietenkin tehdä nopeammallakin aikataululla ihan uudellekin istuimelle; istuin + huonekalumaali + hionta + lakka.

On mieltä ylentävää istua pöntöllä kun tietää sen olevan ihan uniikki xD

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti