tiistai 19. tammikuuta 2016

Nojatuoli pesi kasvonsa


Ajoittain tulee vastaan tavaroita joiden tuunaamiseen ei taito riitä - kuten tämä nojatuoli. Lavaromussa on kuitenkin se hyvä puoli, että virheen tapahtuessa ei menetyskään ole suuri. Päätin yrittää huolimatta siitä, että en ole koskaan verhoillut yhden ainoaa huonekalua.


Ihan ensin revin kaikki päälliset ja pehmusteet pois. Ne oli kiinnitetty ihanilla vanhoilla nupeilla jotka pistin talteen. Sen jälkeen rapsin siniset maalit. Istuinosan jousia suojaava säkkikangas oli mennyt huonoksi, joten päädyin repimään senkin pois. Myöhemmin korvasin sen Ikean Ektorp-sohvan leikellyllä istuintyynyn päällisellä jonka kiinnitin ihan vaan niittipyssyllä.


Maalien rapsimisen jälkeen hioin ja vahasin puuosat antiikkivahalla. Oli aika etsiä tuoliin uudet kankaat. Suunnistin kierrätyskeskukseen, sillä periatteeni on, ettei lavaroskaan tuhlata. Sieltä löytyikin muutama tähän projektiin sopiva kangaspala ihan parilla eurolla.

Kaikkea ei voi eikä tarvitse osata. Mä en osaa ommella, siis yhtään. Vein siis kankaat sellaiselle joka osaa - äidille. Mukaan vein myös vanhan päällisen jonka mukaan uudet olisi ommeltava.


Kankaat ommeltiin raidallisiksi koska olin jostain saanut päähäni, että se näyttäisi hauskalta. No, hauskuus loppui siihen. Verhoilu olikin ihan älyttömän vaikeaa eikä sitä helpottanut yhtään, että mallista huolimatta kankaanpalat olivat hitusen liian pienet.


Niittasin ja naulasin apinanraivolla. Kiristelin hampaita samaan tahtiin liian pienten päällisten kanssa niin että leukaluut melkein menivät sijoiltaan.

Ongelman tuottivat myös pehmusteet, jotka olin keksinyt tehdä huonoksi menneiden tyynyjen sisuksista - pumpulia lenteli joka paikkaan. Ja ne vanhat nupit - tsiisus! Ne vääntyivät lähes jokaisella vasaran iskulla. Kaljuuntuminen oli todella lähellä, sillä niin paljon revin hiuksia ja potkin seiniä tämän projektin aikana. Usko loppui useaan kertaan.

Lopulta, monen stressaavan tunnin jälkeen, tuoli valmistui. Ja vaikkei se ihan kaikkien sääntöjen mukaan mennytkään, tuli siitä mielestäni ihan nätti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti