tiistai 19. tammikuuta 2016

Kahden tunnin lääkekaappi


Että miten käsitellä kalustelevyä? Yleinen ajatushan on, ettei sitä juurikaan voi maalata tai korjata ja rikkoutuneet tavarat on parempi vaan heittää pois. Niin tämänkin omistaja ajatteli ja niin minäkin. Otin tämän talteen alunperin ainoastaan ton oven takia, että jos sitä vaikka johonkin tarvitsee.

Suunnitelma muuttui kun sisko tuli kylään ja kysyi mitä mä aioin tällä tehdä. Huolimatta siitä, etten tiennyt, sisko halusi tämän itselleen...siis sitten kun se olisi valmis.

Yhtenä iltana joulun jälkeen tuli sitten tylsää ja päätin tehdä siskolle kaapin.

Aloitin sahaamalla laudasta puuttuvat hyllyt ja ohuesta vanerista takalevyn joka myös puuttui. Liisteröin takalevyyn kaapista löytynyttä tapettia ja jätin kuivumaan. Sahatut hyllyt hioin ja levitin päälle antiikkivahaa. Nekin jäivät odottamaan. 


Muistin ottaneeni joskus talteen puiset kynttilänpidikkeet ja päätin kokeilla josko ne sopisivat tähän projektiin. Sopivathan ne. Levitin vahaa myös niihin ja jätin kuivumaan.

Sitten itse kaapin kimppuun. Ainoastaan sen päällinen ja pohja olivat puuta ja kaikki muu oli ihan tavallista kalustelevyä.
Hioin kaapin ja oven kevyesti kauttaaltaan, että sain pintaa vähän rikki.
Sen jälkeen otin ystäväni antiikkivahan, jota tungen ihan liikaakin joka paikkaan, ja vahasin ensin puuosat tasaisesti ja kaiken muun epätasaisesti.


Oveen maalasin punaisella akryylilla ristin lääkekaapin merkiksi. Vaha imeytyi tunnissa. Naulasin taustalevyn kiinni, laitoin oven paikoilleen ja kokeilin miten hyllyt istuvat kaapin sisään.


Hei hienoa, kerrankin kaikki sujuu! Pääsin kiillottamaan vahan ja naulaamaan koristeet kiinni kaapin sivuihin. Sen jälkeen kerros venelakkaa ja uusi vedin. Kaikkiaan tähän projektiin kului aikaa reilu kaksi tuntia, not bad :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti