perjantai 15. tammikuuta 2016

Serkun pojalle keinutuoli


Tällainen ihanuus tuli hetkeksi meille viime kesänä. Tämä on yksi niistä tavaroista, jotka tuntuvat olleen olemassa aina, ihanan serkkuni vanha keinutuoli. Se oli jo parhaimmat päivänsä nähnyt; oli kulumaa, lohkeamaa, koiranpuremaa eikä vanhat ruuvit enää pitäneet. Tarkoitus, jos suinkin mahdollista, oli saada tämä uudestaan käyttöön. 

Aloitin urakan tutkimalla ruuveja ja liitoksia. Vanhat ruuvit pyörivät tyhjää, joten porasin uusille ruuveille reiät ja liimasin kaikki liitokset. Liiman kuivuttua täytin puukitillä kaikki mahdolliset halkeamat ja muut kauneusvirheet. Osa oli kuitenkin niin huonossa kunnossa, ettei niitä saanut kokonaan piiloon. Kitin kuivumisen jälkeen hioin tuolin kauttaaltaan. Sen jälkeen oli vuorossa koristelu.


Liimasin koristeiksi jäätelötikkuja, puupaloja ja pyöreitä muovisia lasten pelin nappuloita. Ja taas odottelin kuivumista. Kun liima oli täysin kuiva, maalasin tuolin kauttaaltaan kermanvärisellä seinämaalilla kolmesti. Sen kuivuttua liimasin selkänojaan viimeisen koristeen, pienen puisen auringon joka oli irronnut jostain kaulakorusta. Lopuksi vielä pari kerrosta venelakkaa ja siinä oli serkun pojalle tuoli.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti