tiistai 12. tammikuuta 2016

Kahdenkympin vaatekaappi


Niin se vaan on, että joskus iskee väkisinkin vauhtisokeus. Näin nimittäin tämän Facebook-kirpputorilla ja vielä kahdellakymmenellä eurolla ihan kotiinkuljetuksen kanssa. Tsiisus! Kaksikymmentä euroa! Ihan kotiovelle! Ja puuta! Pakko saada!

No siihen se sitten tuotiin, sovitusti kotiovelle, valtava puinen vaatekaappi. En sitten hetkeäkään ollut miettinyt, että mahtuuko moinen kapistus meille ensinkään. Vauhtisokeus.

Onneksi oli kesä, olkoon terassilla sen aikaa, että keksin mitä sille teen. Kaivoin pensselit ja vehkeet, irroitin ovet ja aloin hommiin. Hiontaa ei tarvittu. Koristelistaan levitin punaista petsiä, samoin ovien koristelistoihin ja kaapin sisäosiin. Ovien peiliosat kuvioin suurin kukkasin sinisellä ja mustalla huonekaluöljyllä. Öljyn kuivuttua hioin kukkasia "vanhan" näköisiksi ja öljysin sinisellä kaapin sivut. Sitten odottelin, että öljy kuivuu. Kesällä siihen ei kauaa mene ja pääsin jo muutaman tunnin kuluttua vanhentamaan kaapin antiikkivahalla. Sen jälkeen kiillotin vahan ja... no, tästä ei  pääse Narniaan...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti